Taietei soba cu pui si legume

Ingrediente Taietei soba cu pui si legume

Compozitie
  • 1/2 cana supa de pui fara sare, strecurata
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos de stridii
  • 2 linguri vin de orez (mirin dulce)
  • 1 lingurita sos huy fong (sos de ardei iute)
  • 340 gr taietei soba (se gasesc in pachete de 200 gr. si 250 gr.)
  • 1 lingura ulei de rapita
  • 1 lingurita usturoi tocat marunt
  • 1 lingurita ghimbir proaspat, dat prin razatoare
  • 450 gr piept de pui fara piele si os, taiat cubulete
  • 2 dovlecei taiati julienne
  • 1 morcov taiat julienne
  • 1 lingurita seminte de susan

Mod de preparare Taietei soba cu pui si legume

  1. Intr-un castron, se amesteca primele 5 ingrediente.

  2. Se prepara taieteii conform instructiunilor de pe pachet, omitand sarea si grasimea.

  3. Se scurg, se clatesc sub jet de apa rece si se scurg din nou.

  4. Uleiul de rapita se incinge intr-o cratita mare, nonaderenta, la foc mediu-mare. Usturoiul, ghimbirul si cuburile de pui se calesc 3 minute, amestecand constant.

  5. Se adauga supa de pui condimentata, dovleceii si morcovii si se lasa pe foc 3 minute.

  6. Se adauga taieteii. Se calesc doua minute, amestecand mereu.

  7. Se presara cu seminte de susan prajite si se poate servi.