-
Se lasa nautul la inmuiat peste noapte.
-
Se scurge de apa a doua zi, se presara bicarbonatul peste el si se lasa asa, 1 ora.
-
Se freaca bine nautul, apoi se clateste de 4-5 ori.
-
Se pune intr-o oala si se toarna apa cat sa-l acopere.
-
Se aduce la fierbere, avand grija sa se indeparteze cojile care se ridica la suprafata, inainte de a da in clocot apa. Se lasa sa fiarba 15 minute.
-
Se scurge nautul si se pune inapoi in oala. Se toarna apa calda cat sa il acopere bine.
-
Se aduce din nou, la fierbere si se adauga ceapa si rozmarinul. Se lasa pe foc 1/2 h sau pana cand este fiert nautul. Apa nu trebuie sa scada foarte mult. Se adauga in permanenta apa calda, atat cat este necesar. Se adauga sare si piper, dupa gust.
-
Se bate uleiul cu sucul de lamaie si se adauga in supa.
-
Se mai lasa sa fiarba inca 5 minute, dupa care se poate servi.