Supa de naut – Revithia

Ingrediente Supa de naut – Revithia

Compozitie
  • 1 1/2 kg naut
  • 1 ceapa rasa
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura bicarbonat alimentar
  • 100 ml ulei de masline
  • dupa gust sare, piper

Mod de preparare Supa de naut – Revithia

  1. Se lasa nautul la inmuiat peste noapte.

  2. Se scurge de apa a doua zi, se presara bicarbonatul peste el si se lasa asa, 1 ora.

  3. Se freaca bine nautul, apoi se clateste de 4-5 ori.

  4. Se pune intr-o oala si se toarna apa cat sa-l acopere.

  5. Se aduce la fierbere, avand grija sa se indeparteze cojile care se ridica la suprafata, inainte de a da in clocot apa. Se lasa sa fiarba 15 minute.

  6. Se scurge nautul si se pune inapoi in oala. Se toarna apa calda cat sa il acopere bine.

  7. Se aduce din nou, la fierbere si se adauga ceapa si rozmarinul. Se lasa pe foc 1/2 h sau pana cand este fiert nautul. Apa nu trebuie sa scada foarte mult. Se adauga in permanenta apa calda, atat cat este necesar. Se adauga sare si piper, dupa gust.

  8. Se bate uleiul cu sucul de lamaie si se adauga in supa.

  9. Se mai lasa sa fiarba inca 5 minute, dupa care se poate servi.