Supa de fasole greceasca – Fasolada

Ingrediente Supa de fasole greceasca – Fasolada

Compozitie
  • 1/2 kg fasole alba
  • 1 ceapa mare rasa
  • 2 morcovi taiati cubulete
  • 1 lingura frunze de telina taiate marunt
  • 1 ardei rosu chilli rosu
  • 1/2 lingura pasta de tomate
  • 150 ml piuree de rosii
  • 150 ml ulei de masline
  • dupa gust sare si piper

Mod de preparare Supa de fasole greceasca – Fasolada

  1. Se pune la inmuiat fasolea peste noapte.

  2. A doua zi, se pune fasolea intr-o oala adanca, cu suficienta apa cat sa o acopere si se fierbe.

  3. Dupa ce a dat in clocot se lasa sa mai fiarba 15 minute.

  4. Se scurge fasolea intr-o strecuratoare, apoi se pune din nou la fiert cu apa clocotita.

  5. Apa trebuie sa o acopere bine (cam doua degete peste fasole).

  6. Se adauga toate ingredientele si se fierbe la foc mic spre mediu, 1- 2 ore sau chiar mai mult, in functie de soiul fasolei, pana cand este bine fiarta.