Supa de dovleac si telina cu tartine asortate cu branza cu mucegai si pere

Ingrediente Supa de dovleac si telina cu tartine asortate cu branza cu mucegai si pere

Compozitie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel usturoi, taiat felii subtiri
  • 900 gr telina curatata, taiata in sferturi si apoi felii subtiri (se pastreaza frunzele)
  • 500 gr dovleac, curatat de coaja si seminte si taiat in bucati mari
  • 1 litru supa de legume strecurata sau apa
  • 1 bagheta frantuzeasca taiata felii
  • 100 gr branza cu mucegai, marca preferata
  • 1 para verde, mare, curatata de seminte, taiata felii subtiri in lungime
  • 1 varf de cutit turmeric (optional)
  • 1 varf de cutit ardei chilli praf (optional)

Mod de preparare Supa de dovleac si telina cu tartine asortate cu branza cu mucegai si pere

  1. Se incinge uleiul intr-o cratita mare, la foc mic. Se pune usturoiul si se caleste 30 secunde apoi se stinge cu supa si se adauga feliile de telina, dovleacul si supa de legume. Se aduce la fierbere la foc iute apoi se reduce focul mic spre mediu si se lasa sa fiarba 15 minute (pana cand telina se inmoaie bine). Se lasa 5 minute sa se raceasca.

  2. Se transforma legumele din supa in piure, se asezoneaza cu turmeric si ardei chilli (daca se foloseste), apoi se mai lasa 2 minute pe foc pana se incalzeste bine.

  3. Se prajesc sau se coc in cuptor feliile de bagheta se presara cu branza cu mucegai si se pune deasupra cate o feliuta de para.

  4. Se pune supa in boluri, se orneaza cu frunze de telina, se drege de sare si piper. Se serveste cu tartinele cu branza cu mucegai. pentru un preparat de post folositi branza tofu in saramura cu marar.