Spaghete cu broccoli, chilli si pangrattato

Ingrediente Spaghete cu broccoli, chilli si pangrattato

Compozitie
  • 4 felii paine neagra rotunda
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi taiati marunt
  • 1 cana patrunjel taiat marunt
  • 500 gr spaghete din faina integrala, fara ou
  • 2 broccoli medii, defacuti in buchetele
  • 1 ardei chilli rosu, lung, curatat de seminte si taiat fin
  • 80 gr parmezan ras

Mod de preparare Spaghete cu broccoli, chilli si pangrattato

  1. Se incalzeste cuptorul.

  2. Se taie painea in bucatele mici, se pune pe o tava de copt si se stropeste cu putin ulei (1 lingura). Coaceti-o timp de 10 minute pana devine aurie si crocanta. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet. Se pun in blender impreuna cu 1/3 din usturoi si ½ cana de patrunjel tocat. Se mixeaza pana se obtine un pesmet macinat foarte mare. Acesta este pangrattato. Se da deoparte.

  3. Se fierb pastele al dente, in apa clocotita cu sare urmand instructiunile de pe pachet. Spre final se adauga broccoli si se fierbe si acesta (1-2 minute) apoi se scurge bine.

  4. Intre timp se incinge bine o lingura de ulei intr-o tigaie la foc mediu. Se pun chilli, coaja rasa a celor doua lamai si restul de usturoi si se calesc amestecand constant pana cand incep sa-si elibereze aromele (30-45 sec). Se inchide focul si se adauga pastele cu broccoli. Se amesteca bine apoi se adauga patrunjelul si jumatate din cantitatea de parmezan.

  5. Se impart pastele in 4 farfurii si se servesc presarate cu pangratto si cu restul de parmezan. Se serveste cu felii de lamaie alaturi.