-
Se incalzeste cuptorul.
-
Se taie painea in bucatele mici, se pune pe o tava de copt si se stropeste cu putin ulei (1 lingura). Coaceti-o timp de 10 minute pana devine aurie si crocanta. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet. Se pun in blender impreuna cu 1/3 din usturoi si ½ cana de patrunjel tocat. Se mixeaza pana se obtine un pesmet macinat foarte mare. Acesta este pangrattato. Se da deoparte.
-
Se fierb pastele al dente, in apa clocotita cu sare urmand instructiunile de pe pachet. Spre final se adauga broccoli si se fierbe si acesta (1-2 minute) apoi se scurge bine.
-
Intre timp se incinge bine o lingura de ulei intr-o tigaie la foc mediu. Se pun chilli, coaja rasa a celor doua lamai si restul de usturoi si se calesc amestecand constant pana cand incep sa-si elibereze aromele (30-45 sec). Se inchide focul si se adauga pastele cu broccoli. Se amesteca bine apoi se adauga patrunjelul si jumatate din cantitatea de parmezan.
-
Se impart pastele in 4 farfurii si se servesc presarate cu pangratto si cu restul de parmezan. Se serveste cu felii de lamaie alaturi.