Somonul trebuie sa fie proaspat, din surse certificate, preferabil bio iar inainte de a-l gati se va tine in frigider, cel putin 20 de minute.
Prepararea sparanghelului
-
Se indeparteaza partea fibroasa a sparanghelului, sau daca e deja taiat, se mai taie 1 cm, din capat, pana se vede seva din tulpina.
-
Se spala si se fierbe in apa cu sare maxim 5 minute la foc mare.
-
Se scurge si se spala cu apa foarte rece. Socul termic va opri fierberea si va ajuta la pastrarea culorii verzi.
Prepararea somonului
-
Dupa ce s-a racit, pestele se taie cubulete fine. Pentru un plus de textura si savoare nu se foloseste blenderul sau masina de tocat carne.
-
Se amesteca bine cu urmatoarele 9 ingrediente: castravete, suc de lime, ceapa verde, coriandru, ulei de seminte de struguri sau de masline, ceapa de apa, ghimbir, coaja de lime, ulei de susan. Se poate adauga si ardeiul iute, daca este folosit.
-
Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
-
Se asaza pe un platou decorat cu doua fire de sparanghel si sos pesto alaturi.