Salata de paste cu rosii cherry si busuioc

Ingrediente Salata de paste cu rosii cherry si busuioc

Compozitie
  • 1 1/2 cana Bocconcini
  • 1 cana rosii cherry taiate in patru
  • 1/4 cana ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute macinati
  • 450 gr paste scurte
  • 3 linguri busuioc proaspat
  • 1/3 cana Dressing Italian
Mix de condimente italian
  • 1 lingura sare cu usturoi
  • 1 lingura pudra de ceapa
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri oregano uscat
  • 1 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura patrunjel uscat
  • 1/4 lingurita frunze de telina uscate si macinate
  • 2 linguri sare
Dressing Italian
  • 1/4 cana otet din vin alb
  • 2/3 cana ulei de rapita sau ulei de porumb
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri mix de condimente italian

Mod de preparare Salata de paste cu rosii cherry si busuioc

  1. Se amesteca intr-un bol toate  condimentele uscate, mentionate la sectiunea Mix de condimente italian. Din cantitatile mentionate rezulta 1/2 cana, Se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic si se poate folosi, fara probleme, doua luni.

  2. Pentru a prepara dressing-ul, se amesteca intr-un castron mai mare toate condimente mentionate la sectiunea Dressing Italian.

  3. Branza si rosiile cherry se pun in castronul ce contine dressing-ul. Se acopera cu folie alimentara si se lasa minim 1 ora, in frigider. Cu cat stau mai mult in aceasta marinada, cu atat vor fi mai gustoase.

  4. Uleiul de masline se incinge intr-o tigaie si se calesc 5 -10 minute, la foc mic, usturoiul si fulgii de ardei iute. Usturoiul trebuie sa se inmoaie, nu sa se arda si sa absoarba ulei.Se pastreaza la cald.

  5. Se fierb pastele al dente. Se scurg de apa si se rastoarna in tigaia cu usturoi, Se amesteca bine, astfel incat pastele sa se imbibe cu uleiul aromat si se lasa sa se raceasca.

  6. Cand pastele s-au racit, se amesteca cu rosiile si branza marinate, cu tot cu marinada. Se condimenteaza dupa gust, cu sare si piper si se presara cu cele trei linguri de busuioc taiat marunt.