-
Se amesteca intr-un bol toate condimentele uscate, mentionate la sectiunea Mix de condimente italian. Din cantitatile mentionate rezulta 1/2 cana, Se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic si se poate folosi, fara probleme, doua luni.
-
Pentru a prepara dressing-ul, se amesteca intr-un castron mai mare toate condimente mentionate la sectiunea Dressing Italian.
-
Branza si rosiile cherry se pun in castronul ce contine dressing-ul. Se acopera cu folie alimentara si se lasa minim 1 ora, in frigider. Cu cat stau mai mult in aceasta marinada, cu atat vor fi mai gustoase.
-
Uleiul de masline se incinge intr-o tigaie si se calesc 5 -10 minute, la foc mic, usturoiul si fulgii de ardei iute. Usturoiul trebuie sa se inmoaie, nu sa se arda si sa absoarba ulei.Se pastreaza la cald.
-
Se fierb pastele al dente. Se scurg de apa si se rastoarna in tigaia cu usturoi, Se amesteca bine, astfel incat pastele sa se imbibe cu uleiul aromat si se lasa sa se raceasca.
-
Cand pastele s-au racit, se amesteca cu rosiile si branza marinate, cu tot cu marinada. Se condimenteaza dupa gust, cu sare si piper si se presara cu cele trei linguri de busuioc taiat marunt.