Rata pe varza

Ingrediente Rata pe varza

Compozitie
  • 1 rata mijlocie
  • 1 varza mare
  • 1 lingura bulion sau 4 rosii mijlocii
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri ulei
  • 1 varf de lingurita sare
  • 1 cana bors (optional)

Mod de preparare Rata pe varza

  1. Carnea de rata se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce se fierbe pe jumatate, se prajeste in putin ulei, pana se rumeneste pe toate partile.

  2. Se taie varza fideluta, se sareaza si se stoarce bine. Se pune in cratita cu carne, impreuna cu ardeiul tocat si se toarna deasupra bors fiert separat (optional).

  3. Se lasa sa fiarba o ora. Se sareaza, se pune bulion sau cateva rosii taiate felii. Se da la cuptor pentru inca aproximativ 1 ora. Din cand in cand se mai amesteca in mancare sa nu se prinda de peretii cratitei.

  4. Spre final nu se mai amesteca cu lingura. Se misca cratita intr-o parte si in alta, ca sa nu se prinda. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa.