Pulpa de vitel la cuptor cu terci de ovaz – Shank with porridge

Ingrediente Pulpa de vitel la cuptor cu terci de ovaz – Shank with porridge

Compozitie
  • 1,5-2 kg pulpa de vitel
  • dupa gust sare, piper, usturoi, cimbru uscat
  • pentru fragezire 1 mar taiat felii sau cateva picaturi de otet
  • cat este nevoie ulei
Porridge
  • 6 cani fulgi de ovaz sau de porumb
  • 1,5 cani apa sau lapte
  • dupa gust sare

Mod de preparare Pulpa de vitel la cuptor cu terci de ovaz – Shank with porridge

  1. Se ia pulpa de vita intreaga si se spala cu apa rece.

  2. Se usuca cu prosoape de hartie si se unge cu foarte putin ulei, ca sa adere condimentele mai bine. Intr-un castronel, se amesteca sarea, piperul, usturoiul strivit si cimbrul uscat.

  3. Cu acest amestec, se freaca pulpa pe ambele parti. Se spala bine carnea, se sterge si se freaca cu sare, piper, cimbru si usturoi.

  4. Se unge o tava cu ulei, se toarna o cana de apa si se asaza carnea. Se adauga si cativa stropi de otet (daca se foloseste). Daca se utilizeaza un mar, acesta se va taia felii, care se vor aseza in jurul pulpei de vita.

  5. Se acopera cu folie si sa da la cuptor, la foc potrivit (180 grade Celsius), aproximativ 1,30-2 ore.

  6. Se scoate folia si se lasa la rumenit, inca 20-25 min. Din cand in cand, se stropeste deasupra cu sosul din tava.

  7. Dupa ce este gata, se scoate friptura din tava, sosul se strecoara si se poate servi alaturi de friptura.

Porridge

  1. Cat se racoreste friptura, se face porridge-ul.

  2. Se fierb fulgii de ovaz sau de porumb in apa, la foc mic spre mediu, pana cand se umfla usor. Se potriveste de sare. De obicei, acest proces este foarte rapid si in 3-4 minute porridge-ul ar trebui sa fie gata.

    Se asaza carnea pe un platou de servire, alaturi de sosul fripturii si o portie generoasa de porridge si se poate servi.