Pui Teriaky

Ingrediente Pui Teriaky

Compozitie
  • 8 pulpe inferioare de pui (cca 1 kg in total)
  • 2 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
  • 100 ml sake (sau 2 parti vin alb cu 1 parte brandy, coniac, sau distilat de vin invechit)
  • 100 ml mirin (sau vin de orez, sau vin alb aromat cu zahar – 5 linguri la 750 ml)
  • 100 ml sos de soia dark
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingurita faina, dizolvata in putina apa
  • 1 lingurita boia iute (optional)
  • pentru servit orez fiert si 1 mango taiat feliute

Mod de preparare Pui Teriaky

  1. Se spala pulpele, se scurg si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Folosind un cutit ascutit, se practica 2-3 incizii, pe fiecare pulpa. Aceste incizii fac ca pulpele sa se gateasca mai repede si mai uniform.

  2. Se prajesc pulpele in putin ulei (in doua transe daca este nevoie), intr-o tigaie mare, intorcandu-le pe toate fetele, pana se rumenesc uniform. Se scot cu o spumiera si se scurg de ulei, pe prosoape de hartie.

  3. Se adauga in aceeasi tigaie sake, boia iute (daca se foloseste), mirin, mixtura de faina cu apa, sosul de soia si zaharul. Se da in clocot si se fierbe la foc mic pana ce se ingroasa putin.

  4. Pulpele de pui se readuc in tigaie si se caramelizeaza in sos. Se scot pulpele, iar sosul se scurge intr-un castronel.

  5. Se servesc pulpele imediat, asezate pe foi de salata, alaturi de sos, orez fiert si feliute de mango