Placinta cu spanac si ricotta – Erbazzone

Ingrediente Placinta cu spanac si ricotta – Erbazzone

Compozitie
  • 1/4 cana stafide sau lamaie confiata taiata bucatele
  • 800 gr spanac spalat si oparit
  • 400 gr branza ricotta, bine scursa
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 2 linguri zahar
Aluatul
  • 1 1/4 cani faina
  • 1/4 cana amidon de cartofi
  • 1/4 lingurita sare de mare
  • 1/4 cana zahar
  • 4 linguri unt nesarat, taiat bucatele mici
  • 2 oua mari
  • 2 linguri apa

Mod de preparare Placinta cu spanac si ricotta – Erbazzone

Umplutura

  1. Stafidele se hidrateaza in apa calda, 30 de minute. Se scurg, se taie bucati mici si se pun intr-un castron mare.

  2. Spanacul fiert se asaza intr-o cratita, la foc mediu si, fara apa, se fierbe 4-5 minute. Se scurge din nou si se stoarce astfel incat sa nu ramana apa in el. Se toaca mare si se pune in castronul cu stafide.

  3. Se adauga branza, sarea, nucsoara si zaharul si se omogenizeaza. Castronul se introduce in frigider, cat timp se prepara aluatul.

Aluatul

  1. Faina se amesteca in bolul robotului de bucatarie cu amidonul, sarea si zaharul. Untul se taie cubulete mici si se adauga in aluat. Se omogenizeaza folosind functia “pulse”.

  2. Se adauga 1 ou si apa si se omogenizeaza si acestea. Folosind cate putina apa, se ajusteaza consistenta aluatului, pana devine o bila moale si elastica. Se turteste bila de aluat, se acopera cu folie alimentara si se lasa in frigider, 1 ora.

  3. Se incalzeste cuptorul, la 190 grade Celsius. Se unge cu ulei, o forma de tarta cu partea inferioara detasabila.

Prepararea tartei

  1. Aluatul se imparte in jumatate. Fiecare jumatate se intinde cu sucitorul si se formeaza cate un disc cu diametrul de 30 cm. Unul dintre ele se asaza in forma si se decupeaza pe marimea acesteia.

  2. Umplutura se toarna uniform. Deasupra umpluturii, se asaza al doilea disc de aluat caruia, de asemenea, i se va ajusta dimensiunea, astfel incat sa se potriveasca in forma de tarta.

  3. Cu ajutorul unui cutit, se fac cateva taieturi in al doilea disc de aluat. Se bate un ou si se unge suprafata tartei cu acesta.

  4. Se introduce in cuptor si se coace 35-40 minute, pana cand se formeaza o crusta aurie.

Lasati tarta 20 de minute, apoi serviti.