Pizza cu prosciutto si rucola

Ingrediente Pizza cu prosciutto si rucola

Compozitie
  • 3 – 4 rosii proaspete, carnoase, taiate felii
  • 300 gr mozzarella
  • 1 catel de usturoi, taiat marunt
  • 1 legatura rucola
  • 150 gr prosciutto
  • 150 gr Parmesan taiat felii subtiri
  • cateva frunze busuioc proaspat

Mod de preparare Pizza cu prosciutto si rucola

Aluatul de pizza poate fi achizitionat din comert sau preparat in casa. Reteta de aluat de pizza aici.

  1. Se preincalzeste cuptorul la 190 grade.

  2. Se introduce aluatul la cuptor. se lasa 15 – 20 minute pana prinde culoare. Se scoate si se aranjeaza feliile de rosii si se presara cu sare si piper. Se adauga mozzarella si se stropeste cu putin ulei de masline.

  3. Se baga la cuptor 15 – 20 minute pana cand branza incepe sa se topeasca.

  4. In acest timp se taie rucola fasii si se tine intr-un dressing format din ulei de malsine, usturoi, sare si piper.

  5. Se scoate pizza din cuptor se imprastie rucola pe suprafata aluatului, apoi feliile de prosciutto si Parmezanul. se stropeste cu ulei si se poate servi.