Pizza Calzone

Ingrediente Pizza Calzone

Compozitie
  • 1/2 cana branza ricotta
  • 1 1/2 cana mozzarella maruntita
  • 1/2 cana salam Pepperoni taiat cubulete
  • 1/2 cana ciuperci proaspete, taiate felii
  • 1 lingura busuioc uscat
  • 1 ou

Mod de preparare Pizza Calzone

  1. Pentru aluat de pizza facut in casa reteta aici.

  2. Se amesteca cele doua tipuri de branza, salamul, ciupercile si busuiocul. Se acopera castronul cu folie alimentara si se introduce in frigider.

  3. Se preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.

  4. Cand aluatul a crescut se apasa usor cu mana (ca sa se dezumfle putin) si se imparte in jumatate. Formati doua cercuri de aluat. Pe fiecare jumatate a fiecarui cerc se pune cate o jumatate din mixul de branza. Se aduce jumatatea de aluat ramasa libera peste partea cu mixul de branza si se sigileaza apasand bine marginile cu dintii unei furculite.

  5. Se bate oul intreg apoi se unge, pe partea superioara, fiecare pizza calzone.

  6. Se asaza ambele pizze intr-o tava unsa bine cu ulei de masline.

  7. Se introduce in cuptor si se lasa 30 de minute. Se serveste fierbinte.