-
Se incinge cuptorul, la 190°C.
-
Cele 4 oua se pun intr-o cratita cu apa, la foc mediu. Cand apa a dat in clocot, se fierb 7 minute.
-
Se scot din cratita si se trec sub jet de apa rece.
-
Dupa ce s-au racit, se curata de coaja si se rostogolesc prin faina amestecata cu 1 praf de sare si 1 praf de piper.
-
Carnea pentru carnati se amesteca impreuna cu sosul Worcestershire, ceapa verde, patrunjelul, sarea si piperul.
-
Carnea se imparte in 4 parti.
-
Fiecare ou fiert va fi invelit in cate o portie de carne, avand grija sa nu existe crapaturi. Se lasa in frigider, 15 min.
-
Se trec ouale prin faina asezonata cu sare si piper, prin oul batut si prin pesmet, presand usor cu mainile pentru a “fixa” ingredientele pe suprafata oului.
-
Ouale se vor praji in baie de ulei. Se toarna mai mult ulei intr-o tigaie si se incinge bine, la foc mediu (n-ar trebui sa dureze mai mult de 1 minut).
-
Se mareste putin focul, se adauga ouale si se prajesc 3 minute, rasucindu-le frecvent.
-
Se scot din tigaie si se pun in tava cuptorului. Se tin 6 minute sau pana cand devin brun-aurii.
-
Se asaza pe prosoape de hartie si se servesc reci sau calde.
Ouale scotiene rezista, de la o zi la alta, in frigider.