Oua scotiene – Scotch Egg

Ingrediente Oua scotiene – Scotch Egg

Compozitie
  • 4 oua mari
  • 2 linguri faina
  • 225 gr carne pentru carnati sau carnati proaspeti de buna calitate, curatati de piele
  • dupa gust sos Worcestershire
  • 2 cepe verzi, taiate marunt
  • 1 praf nucsoara (optional)
  • 1 ou batut
  • cat este nevoie pesmet si ulei vegetal pentru prajit
  • dupa gust sare si piper

Mod de preparare Oua scotiene – Scotch Egg

  1. Se incinge cuptorul, la 190°C.

  2. Cele 4 oua se pun intr-o cratita cu apa, la foc mediu. Cand apa a dat in clocot, se fierb 7 minute.

  3. Se scot din cratita si se trec sub jet de apa rece.

  4. Dupa ce s-au racit, se curata de coaja si se rostogolesc prin faina amestecata cu 1 praf de sare si 1 praf de piper.

  5. Carnea pentru carnati se amesteca impreuna cu sosul Worcestershire, ceapa verde, patrunjelul, sarea si piperul.

  6. Carnea se imparte in 4 parti.

  7. Fiecare ou fiert va fi invelit in cate o portie de carne, avand grija sa nu existe crapaturi. Se lasa in frigider, 15 min.

  8. Se trec ouale prin faina asezonata cu sare si piper, prin oul batut si prin pesmet, presand usor cu mainile pentru a “fixa” ingredientele pe suprafata oului.

  9. Ouale se vor praji in baie de ulei. Se toarna mai mult ulei intr-o tigaie si se incinge bine, la foc mediu (n-ar trebui sa dureze mai mult de 1 minut).

  10. Se mareste putin focul, se adauga ouale si se prajesc 3 minute, rasucindu-le frecvent.

  11. Se scot din tigaie si se pun in tava cuptorului. Se tin 6 minute sau pana cand devin brun-aurii.

  12. Se asaza pe prosoape de hartie si se servesc reci sau calde.

    Ouale scotiene rezista, de la o zi la alta, in frigider.