-
Se asezoneaza bucatile de carne cu sare si piper, pe ambele parti. Se dau apoi prin faina, avand grija ca faina sa nu fie in exces, dupa care se asaza pe o farfurie.
-
Se pun intr-o oala la foc mediu, uleiul si untul. Cand untul s-a topit, se adauga bucatile de carne si se rumenesc 2 -3 minute pe fiecare parte, pana capata o culoare galben-bruna.
Se scot bucatile de carne din oala si se lasa deoparte, pe un platou. Se arunca uleiul in care s-au prajit bucatile de carne si se pune din nou, putin ulei si unt, in oala. Se rumeneste si bacon-ul cateva minute, pana devine maroniu. -
Se adauga ceapa, telina, morcovii, si se lasa aproximativ 10 minute pentru ca aromele sa se combine. Se adauga si usturoiul, se mai lasa totul la rumenit 2-3 minute, amestecand tot timpul.
-
Se adauga vinul alb, coniacul, otetul balsamic si se lasa sa fiarba 1-2 minute. Se adauga apoi si carnea in oala, se toarna supa, se adauga rosiile, frunzele de dafin, cimbrul si rozmarinul, aducand compozitia la fierbere.
-
Se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba, la foc mic, timp de aproximativ 3 ore.
-
Spre sfarsitul timpului de fierbere se verifica daca este bine fiarta carnea.
Gremolata
- Se pune coaja rasa de portocale si de lamaie intr-un castron, impreuna cu usturoiul pisat si patrunjelul tocat. Se amesteca bine, pentru a se omogeniza toate ingredientele.
Servirea
- Se pune o bucata de carne pe un platou, impreuna cu o lingura de legume si o parte din sosul de carne.
Peste carne se presara o lingurita de Gremolata. Traditional se serveste cu rissoto alla milanese