Midii la cuptor cu parmezan si patrunjel

Ingrediente Midii la cuptor cu parmezan si patrunjel

Compozitie
  • 1 kg midii proaspete in cochilie
  • 20 gr patrunjel proaspat, tocat fin
  • 1 catel de usturoi, tocat fin
  • 1/2 ardei iute, curatat de seminte si tocat fin
  • 180 gr pesmet
  • 25 gr Parmezan ras
  • 75 ml ulei de masline extravirgin

Mod de preparare Midii la cuptor cu parmezan si patrunjel

  1. Se spala si se curata scoicile, ca aici.

  2. Cuptorul se incalzeste la 200 grade Celsius.

  3. Se umple o oala incapatoare, cu apa si se pun scoicile. Se pune la foc iute si se aduce la fierbere.

  4. Se reduce focul la jumatate si se lasa sa fiarba pana cand se deschid cochiliile. Cele care nu s-au deschis, se arunca. Se scurg de apa, pastrand o cana din zeama in care au fiert. Se pastreaza doar jumatatile de cochilie de care este fixata carnea, restul se arunca.

  5. Intr-o tava pentru cuptor, se asaza cochiliile de scoica, cu carnea in sus.

  6. Se spala patrunjelul, se usuca si se toaca foarte fin.

  7. Intr-o tigaie, se incing 45 ml de ulei de masline si se prajeste pesmetul, amestecand continuu, pana devine auriu.

  8. Se amesteca patrunjelul, cu ardeiul iute, pesmetul, Parmezanul, usturoiul, 30 ml ulei de masline extravirgin.

  9. Se strecoara cana de apa in care au fiert scoicile si se adauga in fir subtire, in amestecul de Parmezan si pesmet, atat cat este necsar pentru a obtine o pasta consistenta. Se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper negru, proaspat macinat.

  10. Se pune din aceasta pasta, in fiecare scoica si se apasa usor cu degetul. Se introduce tava in cuptor si se lasa 2 minute, pana cand topping-ul devine brun-auriu.

Se servesc fierbinti.