-
Se spala si se curata scoicile, ca aici.
-
Cuptorul se incalzeste la 200 grade Celsius.
-
Se umple o oala incapatoare, cu apa si se pun scoicile. Se pune la foc iute si se aduce la fierbere.
-
Se reduce focul la jumatate si se lasa sa fiarba pana cand se deschid cochiliile. Cele care nu s-au deschis, se arunca. Se scurg de apa, pastrand o cana din zeama in care au fiert. Se pastreaza doar jumatatile de cochilie de care este fixata carnea, restul se arunca.
-
Intr-o tava pentru cuptor, se asaza cochiliile de scoica, cu carnea in sus.
-
Se spala patrunjelul, se usuca si se toaca foarte fin.
-
Intr-o tigaie, se incing 45 ml de ulei de masline si se prajeste pesmetul, amestecand continuu, pana devine auriu.
-
Se amesteca patrunjelul, cu ardeiul iute, pesmetul, Parmezanul, usturoiul, 30 ml ulei de masline extravirgin.
-
Se strecoara cana de apa in care au fiert scoicile si se adauga in fir subtire, in amestecul de Parmezan si pesmet, atat cat este necsar pentru a obtine o pasta consistenta. Se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper negru, proaspat macinat.
-
Se pune din aceasta pasta, in fiecare scoica si se apasa usor cu degetul. Se introduce tava in cuptor si se lasa 2 minute, pana cand topping-ul devine brun-auriu.
Se servesc fierbinti.