Melci in sos de unt aromat cu ierburi – Escargots a la Bourguignonne

Ingrediente Melci in sos de unt aromat cu ierburi – Escargots a la Bourguignonne

Compozitie
  • 16 linguri unt nesarat, la temperatura camerei
  • 1/4 cana patrunjel tocat marunt
  • 1 lingura vin alb
  • 1 lingurita coniac
  • 3 catei de usturoi tocati marunt
  • 24 bucati melci mari la conserva
  • 24 cochilii mari
  • dupa gust sare de mare neiodata, piper negru proaspat macinat si nucsoara
  • pentru servire paine de tara
  • 1 salota taiata marunt
  • cat este necesar sare grunjoasa

Mod de preparare Melci in sos de unt aromat cu ierburi – Escargots a la Bourguignonne

Timpul afisat nu contine si perioada necesara pentru obtinerea untului aromatizat.
S-au calculat 6 melci / portie.

  1. Se amesteca intr-un castron untul cu patrunjelul, vinul, coniacul, usturoiul si salota. Se potriveste de sare, piper si nucsoara. Se acopera bolul cu folie alimentara si se lasa la frigider peste noapte pentru ca aromele sa se intrepatrunda.

  2. Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius. In fecare cochilie se pune, aproximativ, cate 1/2 lingurita de unt aromatizat. Se asaza (mai degraba se „indeasa” ) cate un melc in fiecare cochilie si deasupra se distribuie, in mod egal, restul de unt aromat.

  3. Se acopera fundul tavii cuptorului cu un strat de sare grunjoasa. Se asaza cochiliile cu deschiderea in sus pe stratul de sare grunjoasa si se da tava la cuptor 10 -12 minute (pana cand untul incepe sa clocoteasca usor).

  4. Se servesc pe o farfurie alaturi de paine de tara care, traditional, se inmoaie in sosul de unt.