Legume marocane cu menta

Ingrediente Legume marocane cu menta

Compozitie
  • 450 gr amestec de legume (cartofi, ridichi,conopida) dar pot fi folosite orice legume aveti la indemana
  • 1 1/2 lingurita menta uscata
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
  • 1/2 lingurita seminte de chimion
  • 1/2 lingurita chimion pisat
  • 1/2 lingurita sare fina de mare
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 4 linguri ulei de masline extra virgin
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • topping menta proaspata, seminte de susan si/sau seminte de dovleac prajite, iaurt integral cu putina sare

Mod de preparare Legume marocane cu menta

  1. Se incinge cuptorul la 220 C. Se spala legumele, se usuca si apoi se taie in felii. Varful cu frunzulite al ridichilor se pastreaza pentru decor.

  2. Intr-o piulita se pun frunzele de menta, fulgii de ardei iute, semintele de chimion si sarea si se piseaza putin pana cand se sparg semintele de chimion. Se amesteca chimionul, scortisoara si ghimbirul cu putin ulei de masline si se amesteca bine.

  3. Se pun cartofii, conopida si ridichile intr-un bol mare. Se toarna uleiul de masline condimentat peste legume si se amesteca pana cand sunt acoperite bine. Se pun legumele intr-o tava pe un singur rand si se dau la cuptor pentru 15 minute.

  4. Se scoat legumele si se asaza pe un platou se orneaza cu frunzulitele de ridichi, putina zeama de lamaie si o lingura de iaurt sarat putin.