-
Se pune smantana pe foc. Pana sa ajunga la punctul de fierbere, se taie o pastaie de vanilie si se adauga in smantana.
-
Se stinge focul si se acopera craticioara. Se lasa 20 min, apoi se scoate vanilia.
-
Intre timp, se mixeaza bine (circa 15 min) galbenusurile, cu zaharul si un praf de sare.
-
Se adauga smantana racita, amestecand usor cu o spatula.
-
Se toarna compozitia in vasele speciale, care se asaza intr-o tava cu apa.
-
Se lasa crema in cuptor 1,30 h la 130 grade Celsius.
-
Crema va fi gata cand marginile sunt intarite dar mijlocul va fi usor moale. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
-
Dupa ce s-a racit, se presara zaharul brun deasupra si se caramelizeaza cu ajutorul pistolului cu flacara. In cazul lipsei pistolului special, se introduce tava in cuptorul incins, avand grija sa nu se arda prea tare.