Din ingredientele mentionate rezulta aproximativ, 48 de coltunasi Wonton. Este posibil sa iasa o cantitate mai mare, in functie de cantitatea de umplutura folosita pentru fiecare. Din acest motiv, aluatul a fost calculat pentru 60 de coltunasi. Daca raman in plus foi pentru wonton acestea pot fi pastrate in frigider, pana la 2 saptamani.
Aluatul
-
Se amesteca oul batut cu jumatate de cana de apa.
-
Faina se toarna intr-un castron mare si se face o adancitura in centrul acesteia, adaugandu-se mixtura de ou si apa.
-
Se amesteca pana cand toate ingredientele se incorporeaza. Se adauga apa, cat este nevoie, ca sa se obtina un aluat.
-
Se modeleaza o bila din aluat si se framanta 5-10 minute, pana se obtine un aluat elastic si omogen. Se lasa acoperit 30 de minute apoi se intinde cu sucitorul o foaie foarte subtire. Se taie patrate de 8 cm. Se pastreaza in pungi de plastic, in frigider sau congelator, pana cand vor fi folosite.
Umplerea coltunasilor
-
Se spala ciupercile si se pun la hidratat, 20-30 minute. Se scurg de apa si se toaca marunt. Se spala si se toaca marunt frunza de varza chinezeasca, ceapa verde si ghimbirul.
-
Intr-un castron se amesteca verdeturile si legumele tocate cu sosul de soia, uleiul de susan, sarea, zaharul si carnea tocata. Se adauga oul batut usor si se incorporeaza. Aceasta este umplutura coltunasilor chinezesti.
-
Se umplu patratelele de aluat. Se asaza o lingurita rasa de umplutura in mijlocul patratului de aluat si se aduna colturile, formand o punguta, umezindu-le apoi pentru a “sigila” coltunasul.
-
Se incinge uleiul, intr-un wok sau o tigaie adanca si se introduc cu grija, coltunasii astfel formati. Se prajesc in transe, intorcandu-i, pana devin brun-aurii, pe toate partile. Se scot din ulei si se lasa cateva minute pe prosoape de hartie.
Se servesc imediat, cu sos dulce-acrisor sau cu otet din vin de orez rosu.
Daca ati format prea multi coltunasi, nu-i mai prajiti. Pastrati-i si preparati o delicioasa Supa chinezeasca de taietei si coltunasi Wonton.