Chec cu scortisoara

Ingrediente Chec cu scortisoara

Compozitie
  • 8 oua
  • 2 1/2 cani faina
  • 2 cani zahar
  • 4 linguri apa calda
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita praf sare
  • 2 lamai (doar coaja rasa)
  • pentru uns tava unt

Mod de preparare Chec cu scortisoara

  1. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si scortisoara, pana cand se topeste zaharul.

  2. Se bat spuma albusurile.

  3. Se incorporeaza faina, putin cate putin, in amestecul de galbenusuri, se adauga apa calduta, sarea, praful de copt si coaja de lamaie.

  4. Cu miscari delicate, amestecand de jos in sus, se incorporeaza si albusurile.

  5. Cuptorul se incalzeste la 170 grade Celsius. Se toarna aluatul in doua forme de chec unse cu unt si tapetate cu faina.

  6. Se introduc la cuptor 1 ora, pana cand se rumenesc si trec testul scobitorii.