Pandispanul
Se incalzeste bine cuptorul si se unge cu unt, apoi se presara cu faina o forma rotunda in care se va coace aluatul
-
Se bat ouale intregi (preferabil cu mixerul, 5 minute). Se adauga zaharul si coaja rasa de citrice. Amestecul se mai bate inca 15 minute.
-
Se incorporeaza faina cu ouale framantand aluatul cu mana
-
Se pune aluatul in forma, se baga la cuptor si se coace 25-30 min. Se verifica daca pandispanul este gata, introducad o scobitoare in mijlocul pandispanului. Daca scobitoarea iese curata, inseamna ca aluatul s-a copt.
-
Se lasa pandispanul sa se raceasca 10 minute, apoi se scoate din forma si se lasa sa se raceasca de tot.
Siropul de zahar
- Se amesteca intr-un castronel cana de apa calda, cu zaharul si lichiorul, pana cand zaharul se dizolva
Crema de ricotta sau crema de urda
- Se amesteca toate ingredientele pana devin o pasta moale si fina.
Cum se formeaza cassata
- Se taie pandispanul in doua.
- Se Inlatura crusta, se insiropeaza apoi se adauga un strat de crema de ricotta sau crema de urda.
- Se repeta operatiunea si cu cea de-a doua jumatate de pandispan.
- Se infasoara pandispanul in folie de plastic si se lasa in frigider 1 h.
Glazura
-
Se pune 1/2 din zaharul pudra intr-un castron si se mixeaza cu sucul de la 1/2 lamaie si cu esenta de lamaie.
-
Se omogenizeaza, avand grija sa nu se formeze cocoloase.
-
Se adauga restul de zahar pudra si sucul celeilalte jumatati de lamaie.
-
Se adauga apa, pana cand glazura devine moale si usor de intins.
-
Se scoate cassata din frigider, se rasuceste invers pe platoul de servire, se unge cu glazura si se decoreaza cu fructe glasate.
-
Se introduce la frigider pentru inca cel putin trei ore, apoi se feliaza si se serveste.