Bors de peste

Ingrediente Bors de peste

Compozitie
  • 600 gr crap sau alt peste dupa preferinta
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • 1 l bors
  • 3-4 fire marar
  • 3-4 fire patrunjel
  • 3-4 fire leustean
  • dupa gust sare

Mod de preparare Bors de peste

  1. Zarzavatul se taie marunt si se pune la fiert. Se adauga orezul ales si spalat.

  2. Pestele se taie in 6 bucati si cand zarzavatul este aproape fiert, se pune in oala.

  3. Pestele fierbe foarte repede (15 – 20 min). Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se ia spuma si se potriveste de sare.

  4. Cand este aproape gata, se pune borsul fiert, separat si strecurat. Se lasa sa mai dea impreuna un clocot.

  5. La final, se pune verdeata tocata marunt. Se serveste rece sau cald.