Bame cu garam masala – Bhindi Masala

Ingrediente Bame cu garam masala – Bhindi Masala

Compozitie
  • 1 kg bame
  • 2 cepe tocate
  • 1 lingura pasta de ghimbir cu usturoi
  • 1 lingura coriandru uscat si macinat
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingurita praf de chilli
  • 1 lingurita garam masala pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1/4 lingurita turmeric sau sofran pudra
  • 2 linguri ulei pentru prajit
  • dupa gust sare

Mod de preparare Bame cu garam masala – Bhindi Masala

  1. Se spala si se taie bamele in jumatati.

  2. Se incinge uleiul intr-un wok sau o tigaie, se adauga semintele de chimen si se lasa pana incep sa pocneasca.

  3. Se adauga ceapa taiata marunt si pasta de ghimbir cu usturoi. Ceapa se caleste pana devine aurie.

  4. Acum, se adauga bamele si restul condimentelor si se amesteca bine.

  5. Dr coace la foc mediu, amestecand ocazional, ca sa nu se prinda de fundul tigaii.

  6. Se serveste fierbinte cu lipie.

O varianta de garam masala simpla si extrem de gustoasa se gaseste aici.