Pentru un fel de mancare de post se poate inlocui untul aromat cu ulei de masline condimentat cu tarhon.
-
Intr-o oala de supa se aduc la fierbere 2 litri de apa.
-
Cand apa a dat in clocot se adauga lamaile taiate in jumatate, sarea si mixul de condimente.
-
Se lasa 2-3 minute apoi se adauga si anghinarele spalate, curatate si taiate in jumatate pe lungime.
-
Se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba pana cand anghinarele sunt moi (aproximativ 20 minute).
-
Se scot anghinarele din apa si se lasa sa se raceasca. In acest timp se preincalzeste un gratar (de aragaz sau de exterior).
-
Se asaza anghinarele cu partea taiata pe gratar si se lasa 2-3 minute, pana cand se imprima usor grilele gratarului pe suprafata anghinarelor.
-
Se serveste imediat cu unt cu tarhon.
Unt cu tahon
- Intr-o craticioara se topeste untul apoi se adauga restul condimentelor. Se lasa 1 minut apoi se ia de pe foc si se pastreaza la cald pana in momentul servirii.