Anghinare cu unt cu tarhon

Ingrediente Anghinare cu unt cu tarhon

Compozitie
  • 2 lamai
  • 2 linguri sare
  • 2 linguri mixul de condimente preferat
  • 2 anghinare mari
  • 1 lingura ulei de masline
Unt cu tarhon
  • 1/4 cana unt nesarat
  • 1 lingurita tarhon proaspat, taiat marunt
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 1 lamaie (doar coaja)
  • dupa gust sare de mare si boabe de piper strivite mare in piulita

Mod de preparare Anghinare cu unt cu tarhon

Pentru un fel de mancare de post se poate inlocui untul aromat cu ulei de masline condimentat cu tarhon.
  1. Intr-o oala de supa se aduc la fierbere 2 litri de apa.

  2. Cand apa a dat in clocot se adauga lamaile taiate in jumatate, sarea si mixul de condimente.

  3. Se lasa 2-3 minute apoi se adauga si anghinarele spalate, curatate si taiate in jumatate pe lungime.

  4. Se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba pana cand anghinarele sunt moi (aproximativ 20 minute).

  5. Se scot anghinarele din apa si se lasa sa se raceasca. In acest timp se preincalzeste un gratar (de aragaz sau de exterior).

  6. Se asaza anghinarele cu partea taiata pe gratar si se lasa 2-3 minute, pana cand se imprima usor grilele gratarului pe suprafata anghinarelor.

  7. Se serveste imediat cu unt cu tarhon.

Unt cu tahon

  1. Intr-o craticioara se topeste untul apoi se adauga restul condimentelor. Se lasa 1 minut apoi se ia de pe foc si se pastreaza la cald pana in momentul servirii.