Tort diplomat cu fructe exotice

Ingrediente Tort diplomat cu fructe exotice

Compozitie
  • 15 gr gelatina
  • 4 oua (doar galbenusul)
  • 8 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 ml compot sau apa (pentru dizolvarea gelatinei)
  • 500 ml frisca lichida
  • dupa gust si preferinte fructe proaspete sau din conserva (lichy, kiwi, ananas, mango, portocale, etc)
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • 1 varf de lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 varf de lingurita coaja de portocala rasa
  • pentru decor frisca lichida, aprox.100 ml, dar poate fi folosita oricat de multa este nevoie

Mod de preparare Tort diplomat cu fructe exotice

  1. Fructele din conserva se pun la scurs.

  2. Intr-un castron, se dizolva gelatina in apa sau zeama de la compotul de lichy sau ananas, apoi se pune in baie cu aburi pentru cateva minute.

  3. Pana se dizolva gelatina, se prepara crema. Intr-o craticioara, se mixeaza galbenusurile cu zaharul si laptele. Se pune la foc mediu si se amesteca continuu, cu un tel, pana cand se ingroasa si devine spuma.

  4. Se lasa crema sa se raceasca putin. In acest timp se bate frisca.

  5. Cat crema este inca destul de calda, se adauga esenta de vanilie, coaja de lamaie si cea de portocala si gelatina. Se lasa sa se mai raceasca putin si se amesteca si cu frisca.

  6. Se introduce vasul in frigider, 50-60 minute.

  7. Se tapeteaza o forma de tort detasabila cu folie alimentara, se asaza o baza din fructe bine stoarse (folositi orice fructe doriti).

  8. Se toarna crema cu frisca, apoi se orneaza cu fructe, dupa gust si inspiratie. Se scoate din forma, se decoreaza si pe lateral, cu frisca.

  9. Tortul se introduce la frigider, peste noapte, apoi poate fi servit.