Blat
-
Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si se unge cu ulei sau cu unt o forma rotunda.
-
Galbenusurile se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se bat cu vanilia si jumatate din cantitatea de zahar.
-
Albusurile se fac spuma cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in ele si restul de zahar.
-
Se amesteca cele doua mixuri usor, cu o lingura, cu miscari de sus in jos, pana se omogenizeaza bine, apoi se adauga faina, treptat, amestecand delicat pana cand se incorporeaza si aceasta.
-
Se toarna in forma pregatita anterior, se introduce in cuptor, si se lasa 25 minute. Se scoate din cuptor, se lasa 10 minute in forma, apoi se rastoarna pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine, cat este necesar.
Crema de lapte
-
Se amesteca zaharul cu faina si cacao, se toarna intr-o cratita, apoi se incorporeaza treptat laptele, galbenusurile, vanilia si un praf de sare. Se lasa sa fiarba la foc mediu, 1 minut, amestecand mereu.
-
Se toarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, 30 minute.
-
Se taie blatul in doua jumatati, pe orizontala si se asaza prima jumatate pe platoul de servire. Se intinde uniform, crema de lapte, apoi se asaza cealalta jumatate de blat.
Glazura
-
Se fierb la foc mic, impreuna, zaharul, apa si vanilia, pana cand zaharul s-a dizolvat complet. Se ia cratita de pe foc, se adauga ciocolata si se lasa 1 minut, apoi se amesteca pana cand aceasta se topeste.
-
Se glazureaza tortul omogen, pe toata suprafata, inclusiv lateralele. Se decoreaza cu nuci si se introduce in frigider. Se lasa sa se raceasca cateva ore, apoi se poate servi.