Tort cu cafea si mascarpone

Ingrediente Tort cu cafea si mascarpone

Compozitie
  • 1 lingura cafea instant granule
  • 1 lingura apa clocotita
  • 250 gr unt, taiat bucati
  • 1 1/3 cana zahar brun
  • 3 oua
  • 1/2 cana lapte
  • 2 cani aluat
  • 6 gr drojdie
  • 1 varf de cutit sare
  • 250 gr crema de branza
  • 250 gr mascarpone
  • 1/3 cana zahar pudra
  • pentru decor zmeura

Mod de preparare Tort cu cafea si mascarpone

  1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Ungeti cu ulei o forma de aproximativ 6 cm adancime si diametru de 22 cm

  2. Cafeaua se dizolva in apa fierbinte, amestecand pana la omogenizare completa.

  3. Untul se topeste intr-o tigaie, se adauga zaharul brun si mixul de cafea si se amesteca pana se omogenizeaza complet, toate ingredientele.

  4. Se ia tigaia de pe foc, se adauga ouale, laptele si faina, se omogenizeaza si acestea apoi se toarna in forma pregatita anterior.

  5. Se introduce la cuptor 50-55 minute, pana cand trece testul scobitorii, (se introduce in centrul aluatului o scobitoare, daca iese curata, aluatul este facut). Se scoate din cuptor se lasa sa stea 10 minute, apoi se rastoarna din forma pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

  6. Intre timp, cu un mixer, se omogenizeaza crema de branza si mascarpone. Putin cate putin, se adauga zaharul pudra si se incorporeaza in mixul de mascarpone.

  7. Folosind un cutit ascutit, se taie blatul in 3 felli orizontale. Una dintre felii va fi baza, pe care o asezati pe platoul de servire, se unge cu 1/3 din mixtura de mascarpone. Se repeta procedura cu celelalte felli de blat si cu restul de crema de branza. Ultimul strat va fi cel cu crema de branza, pe care il decoram cu zmeura.