Taietei soba cu creveti in aluat tempura

Ingrediente Taietei soba cu creveti in aluat tempura

Compozitie
  • 200 gr taietei soba (se gasesc in pachete de 200 gr. si 250 gr.)
  • 100 gr morcovi taiati cubulete
  • 4 fire ceapa verde, taiata felii subtiri
  • 100 gr ardei gras rosu, taiat marunt
  • 100 gr ardei gras galben, taiat marunt
  • 1 lingura seminte de susan, prajite
Sos de soia cu lamaie
  • 100 ml ulei de alune
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura otet de orez sau Mirin
  • 1 lingurita wasabi
  • 1/2 lingurita ulei de susan
  • 1 lingura zeama de lamaie
Creveti in aluat tempura
  • 500 gr creveti decorticati, proaspeti sau congelati
  • 1 galbenus de ou
  • 300 ml apa foarte rece
  • 150 gr faina
  • pentru prajit ulei vegetal

Mod de preparare Taietei soba cu creveti in aluat tempura

Taieteii

  1. Taieteii se fierb 3 minute intr-o oala cu apa clocotita.

  2. Se spala sub jet de apa rece si se scurg de doua ori apoi se pun deoparte.

Sosul de soia cu lamaie

  1. Intr-un castron mare se amesteca toate ingredientele mentionate la sectiunea “Sos de soia cu lamaie”.

  2. Se adauga morcovul, ceapa, taieteii, ardeii grasi si semintele de susan si se amesteca impreuna cu sosul apoi se introduce in frigider.

Prepararea crevetilor

  1. Se prepara aluatul tempura. Se amesteca galbenusul de ou, cu apa si faina, care se adauga in ploaie. Se va obtine un aluat cu cocoloase.

  2. Crevetii se trec prin acest aluat si se prajesc in baie de ulei, la foc iute, pana devin brun-aurii. Se scot pe prosoape de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Servirea

  1. Taieteii se impart in doua platouri, se adauga crevetii si preparatul este gata.