Taieteii
-
Taieteii se fierb 3 minute intr-o oala cu apa clocotita.
-
Se spala sub jet de apa rece si se scurg de doua ori apoi se pun deoparte.
Sosul de soia cu lamaie
-
Intr-un castron mare se amesteca toate ingredientele mentionate la sectiunea “Sos de soia cu lamaie”.
-
Se adauga morcovul, ceapa, taieteii, ardeii grasi si semintele de susan si se amesteca impreuna cu sosul apoi se introduce in frigider.
Prepararea crevetilor
-
Se prepara aluatul tempura. Se amesteca galbenusul de ou, cu apa si faina, care se adauga in ploaie. Se va obtine un aluat cu cocoloase.
-
Crevetii se trec prin acest aluat si se prajesc in baie de ulei, la foc iute, pana devin brun-aurii. Se scot pe prosoape de hartie pentru a elimina uleiul in exces.
Servirea
- Taieteii se impart in doua platouri, se adauga crevetii si preparatul este gata.