Tacos cu carne de vita

Ingrediente Tacos cu carne de vita

Compozitie
  • 1 ceapa, taiata cubulete
  • 1 ardei iute, rosu, taiat cubulete
  • 1 ardei iute, verde, taiat cubulete
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, taiati feliute
  • 1 praf paprika
  • 1 1/2 lingurita chimen
  • 500 gr carne de vita, tocata
  • 250 ml supa de vita, strecurata
  • 12 tortille de porumb
  • 12 – 24 frunze de salata
  • dupa gust branza rasa
Salsa
  • 2 rosii mari, taiate bucati
  • 1/2 lime (doar sucul)
  • 1 fir ceapa verde, taiat feliute subtiri
  • 1 lingura coriandru proaspat, taiat mare

Mod de preparare Tacos cu carne de vita

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

  2. Se inmoaie ceapa si ardeii intr-o tigaie, im preuna cu lingura de ulei de masline, la foc mic.

  3. Se adauga usturoiul, paprika si chimenul si se lasa pe foc 1 – 2 minute.

  4. Se adauga carnea de vita si se caleste pana cand se prajeste putin.

  5. Se toarna supa, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic, 45 minute.

  6. Intre timp, se prepara salsa amestecand toate ingredientele mentionate: rosii, suc de lime, ceapa verde si coriandrul. Se drege de sare, dupa gust.

  7. Se asaza tortillele in tava cuptorului si se lasa 3 – 4 minute, pana devin usor crocante.

  8. Se asaza pe fiecare tortilla cate o frunza de salata, carnea, se adauga salsa, se presara cu branza si se asaza pe un platou de servire.

  9. Se poate decora cu cateva feliute de lime.