Sushi cu ton

Ingrediente Sushi cu ton

Compozitie
  • 3 foi sushi nori
  • 200 gr orez cu bobul lung
  • 3 linguri otet (de preferat otet din orez)
  • 4 lingurite zahar brun
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • 2 conserve ton in suc propriu
  • 1 castravete fabio
  • 1 ceapa
  • 3 linguri sos de soia

Mod de preparare Sushi cu ton

  1. Se spala orezul de mai multe ori, pana cand apa ramane limpede. Se fierbe la foc mic, in 500 ml apa usor sarata, timp de 7-8 min. Cand apa a scazut, se stinge focul si se acopera vasul cu un capac, pentru alte 10 min.

  2. Pentru a obtine sosul, se amesteca otetul cu zaharul si sarea, pana la completa dizolvare. Se toarna sosul peste orez si se omogenizeaza, folosind doua spatule din lemn.

  3. Se curata, se spala si se taie marunt ceapa. Se scurge tonul din conserva si se amesteca cu ceapa si 1 lingura sos de soia.

  4. Se spala castravetele si se taie in bastonase subtiri si lungi.

  5. Se intinde un servet de bambus. Se asaza peste el intai o folie de plastic, apoi o foaie sushi-nori. Se intinde 1/3 din orez, iar deasupra se asaza tonul si bastonasele de castravete. Se ruleaza cu ajutorul bambusului. Se procedeaza la fel pentru celelalte doua foi de alge. Vezi aici cum se ruleaza corect sushi.

  6. Se despacheteaza ruloul din folia de plastic. Se umezeste lama unui cutit bine ascutit si se taie ruloul in bucati de aproximativ 4-5 cm.

  7. Se servesc stropite cu sos de soia, alaturi de bucatele de radacina de ghimbir murat.