Salata Tabbouleh cu Quinoa

Ingrediente Salata Tabbouleh cu Quinoa

Compozitie
  • 3 cani quinoa fiarta (la o parte quinoa se pun 3 parti apa)
  • 200 gr tofu tare (taiat cubulete sau sfaramat)
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1 1/4 cana castravete (curatat de seminte si taiat cubulete)
  • 3/4 cana ardei gras taiat cubulete
  • 1 cana rosii cherry (taiate sferturi)
  • 1/4 cana ceapa taiata marunt
  • 3/4 cana naut fiert din conserva
  • 1 cana patrunjel proaspat (taiat marunt)

Mod de preparare Salata Tabbouleh cu Quinoa

  1. Quinoa se clateste bine si se fierbe 7 -10 minute. La o parte quinoa se pun trei parti apa. In timpul fierberii quinoa isi tripleaza volumul.  Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se varsa inr-un castron mare.

  2. Cat se raceste quinoa, se taie cubulete sau se sfarama cu mana tofu. Dupa ce s-a racit quinoa, se amesteca cu branza tofu.

  3. Peste amestecul de tofu si quinoa, se toarna ulei, zeama de masline, se presara cusare si se lasa 10 minute la marinat.

  4. Cat se marineaza quinoa, se taie restul legumelor asa cum este indicat in sectiunea ingrediente, apoi se pun in bolul cu tofu si quinoa.

  5. Se drege de sare si se serveste la temperatura camerei.

Nota
Se recomanda sa fie consumata imediat. Rezista 48 de ore in frigider, intr-un recipient care se inchide ermetic.

Sursa: http://veganyumminess.com