Salata de caracatita cu legume

Ingrediente Salata de caracatita cu legume

Compozitie
  • 6 morcovi medii, curatati
  • 4 cepe mici, curatate
  • 2 teline mici, curatate
  • 1 frunza dafin
  • 1 lingura piper negru boabe
  • 1 cana otet din vin alb
  • 900 gr caracatita congelata sau 1200 gr caracatita proaspata
  • 1/2 cana ulei de masline extravirgin
  • dupa gust sare, piper, suc de lamaie si fulgi de ardei iute
  • 1 + 1/2 cana busuioc proaspat, taiat marunt
  • 5 cartofi medii

Mod de preparare Salata de caracatita cu legume

  1. Jumatate din cantitatea de legume, mai putin cartofii, se taie in bucati mari. Se pun intr-o tigaie, cu frunza de dafin, boabele de piper si otetul si se aduc la fierbere.

  2. In tigaia in care fierb legumele, se pune caracatita si se adauga apa, cat sa o acopere. Daca folositi caracatita congelata, fierbe in 20-30 minute; daca folositi caracatita proaspata, fierbe 1 ora.

  3. Cu o furculita, se verifica, din cand in cand, daca s-a inmuiat caracatita. Dupa ce s-a fiert, se lasa in tigaie, pana se raceste.

  4. Se arunca legumele, iar caracatita se taie in bucati potrivite. Intr-un castron, se prepara o marinada simpla din: ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, fulgi de ardei iute si o cana de busuioc. Se introduc bucatile de caracatita, in marinada si se tin in frigider, 3-4 ore.

  5. Cartofii se fierb in apa cu sare, pana se inmoaie.

  6. Restul de legume pastrate, se taie in forma dorita (rondele, betisoare, cubulete, etc.)

  7. Cartofii se calesc in ulei, 3 minute, apoi se adauga ceapa si se calesc impreuna, inca 2 minute.

  8. Se scurg de ulei si se lasa sa ajunga la temperatura camerei.

  9. Caracatita se amesteca impreuna cu legumele crude, cartofii si ceapa calite.

  10. Se asezoneaza cu sare si piper, se stropeste cu putin ulei si zeama de lamaie.

  11. Se presara cu restul de busuioc si se poate servi.