-
Jumatate din cantitatea de legume, mai putin cartofii, se taie in bucati mari. Se pun intr-o tigaie, cu frunza de dafin, boabele de piper si otetul si se aduc la fierbere.
-
In tigaia in care fierb legumele, se pune caracatita si se adauga apa, cat sa o acopere. Daca folositi caracatita congelata, fierbe in 20-30 minute; daca folositi caracatita proaspata, fierbe 1 ora.
-
Cu o furculita, se verifica, din cand in cand, daca s-a inmuiat caracatita. Dupa ce s-a fiert, se lasa in tigaie, pana se raceste.
-
Se arunca legumele, iar caracatita se taie in bucati potrivite. Intr-un castron, se prepara o marinada simpla din: ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, fulgi de ardei iute si o cana de busuioc. Se introduc bucatile de caracatita, in marinada si se tin in frigider, 3-4 ore.
-
Cartofii se fierb in apa cu sare, pana se inmoaie.
-
Restul de legume pastrate, se taie in forma dorita (rondele, betisoare, cubulete, etc.)
-
Cartofii se calesc in ulei, 3 minute, apoi se adauga ceapa si se calesc impreuna, inca 2 minute.
-
Se scurg de ulei si se lasa sa ajunga la temperatura camerei.
-
Caracatita se amesteca impreuna cu legumele crude, cartofii si ceapa calite.
-
Se asezoneaza cu sare si piper, se stropeste cu putin ulei si zeama de lamaie.
-
Se presara cu restul de busuioc si se poate servi.