Salata Caprese cu rucola, rosii cherry si mozzarella

Ingrediente Salata Caprese cu rucola, rosii cherry si mozzarella

Compozitie
  • 200 gr rucola
  • 300 gr rosii cherry
  • 120 gr bocconcini sau mozzarella proaspata, cuburi
Vinegreta de busuioc
  • 2 catei de usturoi
  • 85 gr frunze de busuioc, proaspete
  • 3/4 cana ulei de masline
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • dupa gust sare si piper

Mod de preparare Salata Caprese cu rucola, rosii cherry si mozzarella

Se amesteca rucola, rosiile si mozzarella intr-un castron.
Se stropeste cu vinegreta de busuioc, se lasa 10 minute la frigider apoi se poate servi.

Vinegreta de busuioc

Se pun toate ingredientele in blender. Se pulseaza de cateva ori pana se amesteca bine. Se drege de sare si piper.
Aceasta vinegreta poate fi pastrata o saptamana, in frigider, intr-un borcan de sticla cu capac ermetic.