Risotto al Barolo

Ingrediente Risotto al Barolo

Compozitie
  • 100 gr unt+ 1 lingura pentru calit
  • 1 ceapa taiata julien
  • 500 gr orez
  • 3 pahare vin vechi Barolo sau Shiraz (poate fi inlocuit cu un Cabernet Sauvignon de buna calitate )
  • 1,5 l supa de pui sau de legume strecurata
  • dupa gust piper alb
  • dupa gust sare
  • 3 linguri Parmezan ras

Mod de preparare Risotto al Barolo

  1. Se caleste ceapa cu o lingura de unt, pana devine aurie

  2. Se adauga orezul si se amesteca, pana isi schimba putin culoarea.

  3. Se toarna o  cana de vin si se amesteca la foc mic.

  4. Amestecand continuu, se adauga treptat  supa de legume sau de pui, sare, piper si restul de vin (aproximativ 15-18 minute).

  5. Se serveste cu unt si parmezan ras.