Rata a l’orange

Ingrediente Rata a l’orange

Compozitie
  • 4 bucati piept de rata
  • 4 portocale
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura miere
  • 200 ml sos de soia
  • 50 gr unt

Mod de preparare Rata a l’orange

Timpul mentionat nu include si timpul de marinare al carnii.
Marinada se prepara cu o zi inainte de servirea preparatului.

  1. Se iau 4 portocale. Se storc trei portocale  iar cea ramasa se decojeste si se desface in bucati.

  2. Se cresteaza pieptul de rata in forma de patratele.

  3. Se amesteca sucul de portocale cu scortisoara, mierea si sosul de soia.

  4. Se asaza bucatile de carne intr-o tava si apoi se toarna sosul. Se lasa la frigider 24 de ore.

  5. Se incalzeste pieptul de rata intr-o tava pentru 10 min. la temperatura medie; grasimea trebuie sa se topeasca si sa devina maro.

  6. Se scurge grasimea si se asaza iar carnea in tava.

  7. Se adauga feliile de portocale, jumatate din marinata si se lasa sa se reduca (sa scada) cateva minute.

  8. Se scoate carnea si se adauga untul, pentru a face un sos gustos.