Pui Kerala picant

Ingrediente Pui Kerala picant

Compozitie
  • 500 gr piept de pui taiat cuburi
  • 1/2 cana ceapa taiata felii
  • 2 frunze curry
  • cat este necesar ulei pentru gatit
Pasta pentru Masala
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita coriandru pulbere
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 3/4 – 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1/2 – 1 lingurita boabe de piper negru
  • 1 -2 ardei iuti verzi (dupa gust)
  • 2 cm radacina de ghimbir
  • 3 -4 catei de usturoi mai mari
  • 1 lingurita otet din vin
  • cat cuprinde apa
  • dupa gust sare

Mod de preparare Pui Kerala picant

Timpul mentionat nu include si timpul pentru marinarea carnii.

  1. Intr-un blender, se amesteca toate ingredientele mentionate la sectiunea Pasta pentru Masala, pana se formeaza o pasta fina.

  2. Cu aceasta pasta, se ung cuburile de pui si se lasa in frigider, 1 ora.

  3. Intr-o tigaie nonaderenta sau intr-un wok, se frig cuburile de pui, 5 – 6 minute, cat sa se albeasca. Se pun deoparte.

  4. Se incing 1-2 linguri de ulei intr-o tigaie si se adauga bucatile de carne, ceapa si frunzele de curry. Se lasa pe foc, amestecand mereu, pana cand carnea devine brun-aurie.

Se serveste cu orez sau chapathi, dar nu este obligatoriu.