-
Cuptorul se incalzeste la 162 grade Celsius. Se unge cu unt o forma de tarta (se poate folosi si o forma de cozonac).
-
Intr-un castron se pun faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. In alt castron se amesteca smantana, coaja de lamaie, sucul de lamaie si vanilia.
-
Untul se mixeaza cu zaharul, la viteza medie spre mare, 3 minute. Se adauga un ou, se mixeaza pana la omogenizare apoi se adauga inca un ou.
-
Reducand viteza mixerului, se adauga o treime din amestecul de faina si jumatate din amestecul de smantana si se omogenizeaza cu ouale ramase.
-
Urmeaza inca o treime din amestecul de faina si jumatate din amestecul de smantana care de asemenea se omogenizeaza.
-
Se adauga si ultima parte din castronul cu faina, se incorporeaza si aceasta si aluatul este gata. Din cand in cand opriti mixerul si adunati cu o spatula aluatul depus pe peretii vasului.
-
Tot cu ajutorul unei spatule se amesteca usor, in compozitie, merisoarele.
-
Se toarna aluatul in forma si se coace in cuptor, 50-60 minute, pana cand trece de testul scobitorii. Se scoate din cuptor, se lasa 5 minute in forma, apoi se rastoarna pe un gratar.
Glazura
Cat timp se raceste prajitura se prepara glazura.
- Se amesteca zaharul cu sucul de lamaie, pana cand dispar toate cocoloasele. Se toarna peste prajitura, dupa ce aceasta s-a racit complet.