Prajitura de Craciun cu lamaie si merisoare

Ingrediente Prajitura de Craciun cu lamaie si merisoare

Compozitie
  • 1 1/2 cani faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 cana smantana
  • 2 lingurite coaja de lamaie, data prin razatoarea mica
  • 1/4 cana suc de lamaie proaspat stors
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 cana unt topit
  • 1 1/4 cana zahar
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 1 1/2 cana merisoare proaspete sau congelate
Glazura
  • 1/4 cana suc de lamaie, proaspat stors
  • 1 cana zahar pudra

Mod de preparare Prajitura de Craciun cu lamaie si merisoare

  1. Cuptorul se incalzeste la 162 grade Celsius. Se unge cu unt o forma de tarta (se poate folosi si o forma de cozonac).

  2. Intr-un castron se pun faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. In alt castron se amesteca smantana, coaja de lamaie, sucul de lamaie si vanilia.

  3. Untul se mixeaza cu zaharul, la viteza medie spre mare, 3 minute. Se adauga un ou, se mixeaza pana la omogenizare apoi se adauga inca un ou.

  4. Reducand viteza mixerului, se adauga o treime din amestecul de faina si jumatate din amestecul de smantana si se omogenizeaza cu ouale ramase.

  5. Urmeaza inca o treime din amestecul de faina si jumatate din amestecul de smantana care de asemenea se omogenizeaza.

  6. Se adauga si ultima parte din castronul cu faina, se incorporeaza si aceasta si aluatul este gata. Din cand in cand opriti mixerul si adunati cu o spatula aluatul depus pe peretii vasului.

  7. Tot cu ajutorul unei spatule se amesteca usor, in compozitie, merisoarele.

  8. Se toarna aluatul in forma si se coace in cuptor, 50-60 minute, pana cand trece de testul scobitorii. Se scoate din cuptor, se lasa 5 minute in forma, apoi se rastoarna pe un gratar.

Glazura

Cat timp se raceste prajitura se prepara glazura.

  1. Se amesteca zaharul cu sucul de lamaie, pana cand dispar toate cocoloasele. Se toarna peste prajitura, dupa ce aceasta s-a racit complet.