Pizza Margherita

Ingrediente Pizza Margherita

Compozitie
  • 350 gr rosii mari si bine coapte
  • 300 gr mozzarella sau mozzarella tofu pentru un produs de post
  • 2 – 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura (sau mai mult) frunze de busuioc
  • 1 lingurita oregano
  • dupa gust sare si piper rosu

Mod de preparare Pizza Margherita

  1. Se pun pe blat ( vezi reteta) rosiile curatate de pielita si maruntite putin cu cutitul apoi adauga sare si piper rosu macinat proaspat.

  2. Se lasa blatul astfel pregatit in repaus, la cald, aproximativ 15-20 minute apoi se pune la copt circa 15-20 minute, in cuptorul incalzit in prealabil la 250 grade.

  3. Se scoate pizza din cuptor si pune mozzarella taiata rondele pe toata suprafata aluatului apoi se stropeste cu ulei de masline.

  4. Se presara oregano si busuioc apoi se pune din nou pizza in cuptor pentru inca 10 minute dupa care se poate servi dar  fara a o consuma fierbinte sau cu ketchup.