Pizza Diavola

Ingrediente Pizza Diavola

Compozitie
  • 600 gr piure de rosii
  • 3 linguri arpagic taiat marunt
  • 150 gr salam picant, taiat felii
  • 375 gr mozzarella
  • 3 + 1 linguri ulei de masline
  • dupa gust sare

Mod de preparare Pizza Diavola

  1. Pentru aluat de pizza facut in casa reteta aici.

  2. Se preincalzeste cuptorul la 190 grade, se transfera aluatul in tava bine unsa cu ulei de masline si se introduce in cuptor 15 – 20 minute, pana prinde culoare.

  3. Intre timp se prepara un sos de rosii astfel: se amesteca piureul de rosii cu 1 lingura de ulei de masline si cu arpagicul. Se asezoneaza, dupa gust, cu sare. Se toarna intr-o cratita neaderenta si se lasa sa fiarba la foc foarte mic, aproximativ 10 minute. Nu trebuie sa dea in clocot.

  4. Se scoate aluatul din cuptor. Se mareste temperatura cuptorului la 220 grade Celsius. Intre timp se unge aluatul cu sosul obtinut, se adauga feliile de salam picant si se introduce tava in cuptor 10 -15 minute.

  5. Se adauga mozzarella rasa si se mai lasa la cuptor 5 minute

  6. Se lasa sa se raceasca putin apoi se poate servi.