-
Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie de marime medie, la foc potrivit. Se caleste carnea, la foc iute, 5-6 minute, pana cand isi schimba culoarea.
-
Se adauga ceapa, morcovii si telina, amestecand din cand in cand, 4-5 minute. Apoi, se adauga 1 cana de supa de pui sau de legume si se lasa sa fiarba la foc mediu, 15 minute.
-
Intre timp, in alta tigaie mai mare sau intr-o cratita nonaderenta, se adauga orezul si se caleste si el, 3-4 minute, in 2 linguri de ulei. Nu uitati sa amestecati in tigaie !
-
Se toarna amestecul de carne si legume peste orez, se completeaza cu supa de pui sau legume si se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper proaspat macinat. Nu “innecati” pilaful in lichid, acesta nu trebuie sa depaseasca nivelul amestecului de ingrediente.
-
Se acopera tigaia cu un capac si se lasa, la foc mic, 20 minute.
-
Dupa ce s-au scurs cele 20 minute, se da tigaia deoparte fara a scoate capacul si se lasa astfel, inca 5 minute.
-
Se aeriseste usor pilaful cu ajutorul unei furculite si se ajusteaza gustul cu sare si piper, daca mai este necesar.
-
Se adauga patrunjelul, se amesteca si se poate servi imediat.