Paste Quattro Formaggi

Ingrediente Paste Quattro Formaggi

Compozitie
  • 1 cutie (500 gr.) spaghetti, penne sau fusilli
  • 120 gr mozzarella
  • 100 gr gorgonzola
  • 80 gr cascaval (orice marca, dupa preferinte)
  • 80 gr parmezan
  • 150 gr smantana dulce
  • 50 gr unt
  • pentru servire piper negru proaspat macinat

Mod de preparare Paste Quattro Formaggi

  1. Se fierb pastele in apa cu mai putina sare ca de obicei, conform indicatiilor de pe pachet, apoi se strecoara, se pun intr-un castron mare si se stropesc cu putin ulei de masline ca sa nu se lipeasca. Motivul pentru care se reduce cantitatea de sare este ca branzeturile sunt suficient de sarate.

  2. Cat timp fierb pastele se face un sos de branza topind untul intr-o tigaie, adaugand apoi smantana si, intr-un final, branzeturile sfarmate. Se amesteca usor, la foc mic, pentru a omogeniza sosul.

  3. Se amesteca pastele cu sosul de branza cat sunt inca fierbinti, se presara cu parmezan ras si piper negru proaspat macinat si se pot servi.