Oua umplute

Ingrediente Oua umplute

Compozitie
  • 12 oua
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 1/3 cana maioneza
  • 120 gr pateu de ficat de pasare
  • 2 lingurite iaurt sau smantana
  • 1/4 lingurita sos tabasco (optional)
  • dupa gust sare, piper, paprika

Mod de preparare Oua umplute

Prepararea oualor

  1. Dupa ce ouale au ajuns la temperatura camerei, se introduc intr-o cratita cu apa. Nivelul apei trebuie sa depaseasca nivelul oualor, cu cel putin 3 cm.

  2. Optional, se adauga o lingurita de otet, care previne scurgerea albusului din ou si ajuta la coagularea acestuia, chiar daca in timpul fierberii, coaja oului crapa.

  3. Se adauga sare si se pun la fiert.

  4. Cand apa a dat in clocot, se stinge focul, oala se acopera cu un capac si se lasa 12-15 minute.

  5. Se scurge apa fierbinte iar ouale se pun sub jet de apa rece.

  6. Cand s-au racit, se curata de coaja, se taie in doua, pe lungime si se scoate galbenusul.

Umplutura

  1. Albusurile se asaza pe platoul de servire.

  2. Galbenusurile se pun intr-un castron, se paseaza cu furculita si se adauga restul ingredientelor: mustarul, maioneza, pateul, iaurtul sau smantana, sosul tabasco (daca folositi), sare si piper, dupa gust.

  3. Albusurile se umplu cu acest amestec, folosind o lingurita sau spritul de patiserie.

Se presara cu paprika si se orneaza dupa gustul si imaginatia fiecaruia.