Prepararea oualor
-
Dupa ce ouale au ajuns la temperatura camerei, se introduc intr-o cratita cu apa. Nivelul apei trebuie sa depaseasca nivelul oualor, cu cel putin 3 cm.
-
Optional, se adauga o lingurita de otet, care previne scurgerea albusului din ou si ajuta la coagularea acestuia, chiar daca in timpul fierberii, coaja oului crapa.
-
Se adauga sare si se pun la fiert.
-
Cand apa a dat in clocot, se stinge focul, oala se acopera cu un capac si se lasa 12-15 minute.
-
Se scurge apa fierbinte iar ouale se pun sub jet de apa rece.
-
Cand s-au racit, se curata de coaja, se taie in doua, pe lungime si se scoate galbenusul.
Umplutura
-
Albusurile se asaza pe platoul de servire.
-
Galbenusurile se pun intr-un castron, se paseaza cu furculita si se adauga restul ingredientelor: mustarul, maioneza, pateul, iaurtul sau smantana, sosul tabasco (daca folositi), sare si piper, dupa gust.
-
Albusurile se umplu cu acest amestec, folosind o lingurita sau spritul de patiserie.
Se presara cu paprika si se orneaza dupa gustul si imaginatia fiecaruia.