Oua Benedict cu sos Hollandaise

Ingrediente Oua Benedict cu sos Hollandaise

Compozitie
  • 4 oua
  • 6 felii bacon
  • 2 chifle
  • 1 cana otet

Mod de preparare Oua Benedict cu sos Hollandaise

Reteta si ingredientele pentru sosul Hollandaise se gasesc aici.
Timpul afisat contine si timpul alocat pentru prepararea sosului Hollandaise.

  1. Se iau chiflele, se taie in jumatate, se elimina miezul si se pun intr-o tigaie. Se prajesc 1 minut, pe fiecare parte.

  2. Se scot chiflele si se prajesc feliile de bacon, pana devin crocante si aurii.

  3. Se pun la fiert 1 litru de apa si o cana de otet si se lasa compozitia sa dea in clocot.

  4. Ouale se sparg pe rand, intr-un polonic si se adauga in apa fiarta.

  5. Se tin in apa clocotita, nu mai mult de 5 minute.

  6. Se imbraca partea inferioara a chiflei in bacon, ouale se pun in scobitura chiflei si se acopera cu partea superioara a chiflei, apoi se adauga sosul Hollandaise.