Omleta cu sunca si cascaval

Ingrediente Omleta cu sunca si cascaval

Compozitie
  • 4 oua
  • 40 gr sunca presata
  • 40 gr cascaval
  • 1 lingura ulei de masline
  • dupa gust sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare Omleta cu sunca si cascaval

  1. Se separa ouale de coaja si se bat intr-un castronel cu sare si piper.

  2. Cand au inceput sa faca spuma, se adauga sunca si cascavalul taiate bucatele.

  3. Se incinge o tigaie neaderenta cu 1 lingura de ulei de masline. Se foloseste foarte putin ulei pentru ca ouale absorb imediat grasimea si devin unsuroase.

  4. Se toarna compozitia, uniform, in tigaie. Se reduce focul la minim pentru a se gati uniform. Poate fi intoarsa si pe partea cealalta dar nu este neaparat nevoie. 

  5. Se serveste fierbinte cu cascaval ras deasupra (sau parmezan).