Macaroane cu branza si trufe negre, la cuptor

Ingrediente Macaroane cu branza si trufe negre, la cuptor

Compozitie
  • 226 gr macaroane melcisori sau orice alt tip de macaroane
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri faina
  • 3 1/2 cani lapte
  • 3 linguri trufe negre taiate fin
  • 1/2 ceapa medie
  • 1 frunza de dafin
  • 280 gr branza Cheddar invechita, rasa
  • 240 gr branza Gruyere, rasa
  • 28 gr Parmezan ras
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1 praf piper cayenne
Topping
  • 3 linguri unt
  • 1 cana pesmet
  • 2 linguri patrunjel tocat marunt
  • optional felii de trufe proaspete

Mod de preparare Macaroane cu branza si trufe negre, la cuptor

  1. Se incinge cuptorul la 176 grade Celsius.

  2. Se fierb macaroanele, al dente, in apa cu sare. Se scurg si se asaza intr-o forma unsa cu ulei.

  3. Intr-o alta oala, se topeste untul la foc mic si se amesteca cu faina. Se lasa 4 minute pe foc, amestecand constant, apoi se stinge cu lapte si se adauga trufele, ceapa si frunza de dafin. Se lasa sa clocoteasca incet, 10 minute, apoi se scoate ceapa si frunza de dafin.

  4. Se ia oala de pe foc si se adauga ¾ din branza Cheddar impreuna cu restul tipurilor de branza. Se asezoneaza cu sare si piper negru si piper cayenne si se amesteca in macaroane. Se presara deasupra restul de branza Cheddar.

  5. Se topeste untul, apoi se adauga pesmetul si patrunjelul si se amesteca de cateva ori, apoi se toarna peste macaroane si se introduc la cuptor, 30 de minute. Se scot din cuptor si se lasa sa se racoreasca 5 minute. Se servesc cu trufe negre.

    Aceasta reteta, a maestrului Wolfgang Puck, este preferata tuturor vedetelor si unul din felurile mult asteptate din meniul Oscarurilor.