Gogonele in saramura

Ingrediente Gogonele in saramura

Compozitie
  • 3 kg gogonele
  • 3 buc morcovi
  • 1 radacina hrean
  • 3 litri apa
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • 1 lingura piper negru boabe
  • 3-4 frunze dafin
  • 1 capatana usturoi
  • 15-20 boabe struguri (optional)
  • 1-2 ardei iuti (optional)

Mod de preparare Gogonele in saramura

  1. Se spala si se curata morcovii, hreanul si usturoiul. Morcovii se taie rondele si hreanul bete, cateii de usturoi se lasa intregi. Se spala gogonelele.

  2. Se pune la fiert apa cu sarea (cate o lingura de sare pentru fiecare litru de apa). Se adauga foile de dafin si boabele de piper. Se lasa pana incepe sa clocoteasca.

  3. Se ia un borcan si se asaza gogonelele, printre ele se pun rondele de morcov, catei de usturoi, hrean si boabe de struguri. Se toarna apa peste muraturi pana se umple borcanul. Se sigileaza borcanul si se pastreaza la racoare.