-
Intr-un bol, se amesteca mierea, zaharul si ouale.
-
Se adauga faina, praful de copt si se amesteca bine, apoi se da bolul la frigider cca 15 minute.
-
Se adauga cate 1/2 lingura de apa, pana se obtine consistenta potrivita. Trebuie sa fie putin mai groasa decat compozitia de clatite, altfel nu ies pufoase.
-
Se unge o tigaie teflonata cu ulei si cand s-a infierbantat se toarna din compozitie. Cand apar bulele se intoarce pe partea cealalta.
-
Se lipesc cate doua cu umplutura sau se servesc ca atare.
Pasta azuki
-
Se pune fasolea la inmuiat peste noapte.
-
A doua zi se pune la fiert. Se scurge fasolea fiarta si se pune intr-o craticioara cu zaharul.
-
Se zdrobeste cu blenderul vertical sau chiar cu o furculita.
-
Se poate trece amestecul si printr-o sita ca sa se obtina o textura mai fina.
-
Se amesteca bine pana se topeste zaharul, eventual se poate adauga din apa in care a fiert, pentru a obtine o consistenta mai subtire.
-
Se foloseste la diverse deserturi asiatice.