Clatite umplute cu azuki – Dorayaki

Ingrediente Clatite umplute cu azuki – Dorayaki

Pentru clatite
  • 4 oua
  • 2 linguri miere
  • 100 gr zahar
  • 160 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1-2 linguri apa
Pentru azuki (pasta de fasole rosie )
  • 1 cana fasole rosie azuki
  • 150 gr zahar

Mod de preparare Clatite umplute cu azuki – Dorayaki

  1. Intr-un bol, se amesteca mierea, zaharul si ouale.

  2. Se adauga faina, praful de copt si se amesteca bine, apoi se da bolul la frigider cca 15 minute.

  3. Se adauga cate 1/2 lingura de apa, pana se obtine consistenta potrivita. Trebuie sa fie putin mai groasa decat compozitia de clatite, altfel nu ies pufoase.

  4. Se unge o tigaie teflonata cu ulei si cand s-a infierbantat se toarna din compozitie. Cand apar bulele se intoarce pe partea cealalta.

  5. Se lipesc cate doua cu umplutura sau se servesc ca atare.

Pasta azuki

  1. Se pune fasolea la inmuiat peste noapte.

  2. A doua zi se pune la fiert. Se scurge fasolea fiarta si se pune intr-o craticioara cu zaharul.

  3. Se zdrobeste cu blenderul vertical sau chiar cu o furculita.

  4. Se poate trece amestecul si printr-o sita ca sa se obtina o textura mai fina.

  5. Se amesteca bine pana se topeste zaharul, eventual se poate adauga din apa in care a fiert, pentru a obtine o consistenta mai subtire.

  6. Se foloseste la diverse deserturi asiatice.