-
Se coc vinetele si ardeii. Vinetele se curata, se presara cu sare si si lasa la scurs, apoi se curata si se toaca la fel ca pentru salata de vinete.
-
Gogosarii se asaza intr-o cratita, se presara cu sare, se acopera cu un capac si se lasa 15 minute, apoi se curata de pielite si cotor si se toaca cu masina de tocat.
-
Se curata si se rade zarzavatul (ceapa si morcovii). Rosiile se oparesc 5 minute, in apa clocotita, apoi se curata de pielite si se toaca la fel ca ardeii.
-
Se caleste ceapa, pana se inmoaie, in uleiul incins. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga morcovii si se calesc amestecand continuu, aproximativ 10 minute. Dupa ce s-au inmuiat si morcovii, se pun gogosarii, vinetele si rosiile si se lasa la foc mic, amestecand des, pana cand uleiul se ridica la suprafata.
-
Borcanele se sterilizeaza in cuptor, se toarna zacusca lasand spatiu de 2 degete si se dau la cuptor 30-40 de min, la foc mediu-mic.
-
Se scot borcanele din cuptor si se pun deasupra 1-2 linguri de ulei incalzit, apoi se inchid.
Din aceasta cantitate rezulta 4 borcane de 375 ml.