-
Cuptorul se preincalzeste la 175 grade Celsius. Se unge si se infaineaza o forma rotunda, pentru cuptor.
-
Intr-un castron incapator se amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, sarea, zaharul, fulgii de ovaz si scortisoara, daca folositi.
-
Intr-un castron mai mic, se inmoaie semintele de in apa calduta, 4-5 minute, apoi se amesteca impreuna cu sucul de portocale, sosul de mere, untul, sarea, esenta de migdale sau vanilie si laptele de soia. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
-
Se amesteca ingredientele lichide cu cele solide, obtinandu-se astfel un aluat. Se framanta cu mana, pana cand devine omogen, apoi se amesteca afinele si nucile sau migdalele de la sectiunea “umplutura”.
-
Se toarna aluatul in forma pregatita anterior si se introduce in cuptor, 25-30 minute, pana cand marginile devin maronii. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se raceasca.
-
Prepararea glazurii trebuie inceputa cu 20 de minute inainte de a acoperi tortul. Asigurati-va ca blatul s-a racit foarte bine, altfel riscati ca glazura sa se topeasca.
-
Se adauga toate ingredientele pentru glazura intr-un castron si se bat cu mixerul de mana, pana cand devine moale si pufoasa. Daca glazura a iesit prea tare, ajustati consistenta cu cateva picaturi de lapte de soia sau de cocos. Glazura se lasa 5 minute in frigider, apoi se decoreaza tortul. (Nu lasati mai mult de 5 minute, pentru ca se va intari prea mult).
-
Dupa ce tortul a fost glazurat, se decoreaza cu afine si poate fi servit. Se pastreaza perfect in frigider (daca mai rezista vreo bucatica) dar, inainte de a-l servi, trebuie sa-l lasati putin la temperatura camerei, pentru a permite glazurii sa se inmoaie putin.